top of page

Wat denk je van een triootje - Hoofdstuk 7Tijdens onze eerste zomer samen fietsten we terug vanuit het stadscentrum toen ik Victor vroeg: "Wat vind je van een triootje?"

Als ik eerlijk ben, was de echte vraag die ik wilde stellen: "Hoe zit het met seks met andere mensen?"

Ik had er enkele weken voor nodig gehad om de vraag te durven stellen. We waren tenslotte nog maar enkele maanden samen. Toch deed ik het. Ik voelde me veilig bij Victor. En gevoel dat ik in jaren niet meer had gekend. Al vraag ik me steeds vaker af of ik die veiligheid ooit wel gekend heb bij mijn ex man. Was het niet allemaal een illusie geweest?


Aangezien mijn nieuwsgierigheid naar een andere vrouw groot was. Het feit ik me onmogelijk kon voorstellen dat Victor akkoord zou gaan dat ik seks heb met een ander man dacht ik dat een triootje met een andere vrouw (FFM of FMF) makkelijker te verkopen zou zijn. Achteraf is nogmaals gebleken dat veronderstellingen nog maar eens zinloos zijn. We hebben sneller gedatet met een andere man dan met een andere vrouw. Zo zie je maar.


Dus daar is het allemaal begonnen. Ik legde het idee op tafel en keek wat hij ermee zou doen. Zou hij het laten liggen of zou hij het oppakken? Ik wist niet wat zijn reactie zou zijn, maar ik wilde het graag weten.


Voordat ik de vraag stelde, had ik net een artikel gelezen over een vrouw die toekeek hoe haar vriend seks had met een andere vrouw.

Eerst was ze niet helemaal verkocht aan het idee, maar toen ze die andere vrouw zag kreunen toen haar man bij haar binnendrong (en oogcontact met haar zocht en kreeg terwijl ze dat deed), voelde ze zich enorm opgewonden.


Het had me aan het denken gezet. Wat voor seksuele gedachten, verlangens heb ik, maar weet ik nog niet, gewoon omdat ik ze nog nooit geprobeerd heb?


Als het gaat om seks met andere mensen, worden de mogelijkheden exponentieel uitgebreid. Denk er maar eens over na: Drie mensen tegenover twee betekent dat je alle dingen kunt doen die je gewend bent met twee te doen, maar dan in alle mogelijke combinaties en veelvuldige orgasmes.


Ik vind vrouwen mooi. Ik vind de gemiddelde man veel aantrekkelijker dan ik de gemiddelde vrouw vind. Met andere woorden, ik ben hetero. Toch? Enfin dat dacht ik toch. Ondertussen weet ik het wel. Er is geen twijfel meer mogelijk, ik ben hetero. Maar toen, toen was ik nog zoekende, onervaren.


Dat gezegd hebbende, vrouwen vind ik wel mooi, het mooie geslacht zoals ze zeggen. Ibiza is ook mooi, het is ‘het’ vrouweneiland. Alom gekend! Ongetwijfeld is het daarom dat het Victor’s favoriete eiland is. Zijn tweede thuis zoals hij het graag zegt.


Het idee van Victor met een andere vrouw te zien lijkt me spannend en enorm erotisch. Ondanks het spannende, de aantrekking van het onbekende. Victor samen met een andere vrouw… De gedachte daaraan maakt me bang, en toch raak ik er opgewonden van.


Ik zou zien dat hij gewild is door anderen en dat hij van me houdt, ook al is hij dan met iemand anders. Ik zou hem willen zien genieten van de borsten van een andere vrouw. Ik zou hem opgewonden willen zien worden van buitenaf. Ik zou willen passief observeren zonder verwachtingen van wat ik zou moeten doen. Ik zou alles willen en het was tijd om het te proberen.


Maar terug naar het verhaal op de terugweg naar huis. Victor was helemaal weg van het idee van een triootje. Dat werd nog duidelijker toen we bij hem thuis kwamen en hij begon over de verschillende standjes die we samen konden doen. Niet veel later lagen we samen in bed te fantaseren.


Ik was blij dat hij opgewonden was over mijn voorstel. Ik was degene die het voorstelde.

Maar ik moet toegeven dat zijn stelligheid mij ook een beetje deed terugdeinzen.

Plotseling had ik het gevoel: Wacht, ik dacht dat dit mijn idee was, en nu voelt het een beetje alsof we het voor hem zouden doen.

Ik hou niet van het idee om het voor hem te doen. In het algemeen, als ik het gevoel heb dat ik een seksuele daad doe vooral voor de man, dan knap ik af. Zelfs voor Victor.

Het doet me denken aan de vele jaren waarin onbetekenende seks met mijn toenmalige echtgenoot draaide om zijn orgasme en niet om dat van mij (wat ik dan ook meestal niet kreeg!).


Tegenwoordig, wanneer ik het gevoel heb dat het seks voor hem is, herinnert het me aan een verleden dat ik graag achter me zou laten. Daarom moet ik het gevoel hebben dat ik degene ben die er evenveel of meer voor gekozen heeft, anders weet ik niet zeker of ik er wel van zal genieten. Gelukkig, in dit geval, heb ik er wel voor gekozen. Ik moet mezelf daar alleen soms aan herinneren. Uiteindelijk is er hoe dan ook geen druk. En dat is heel belangrijk. We weten allebei dat één van ons of onze derde er op elk moment een punt achter kan zetten wanneer we maar willen.


Sinds die fietstocht, meer dan zes maanden geleden, hebben we ondertussen stappen gezet om een vrouw in onze relatie te betrekken. En uiteindelijk gevonden in Louise waar ik ondertussen toch al enkele fijne avonturen mee had beleefd.


Onze eerste gezamenlijke date met Louise was reeds een feit geworden. Niks bijzonder, een deugddoende wandeling langs de Schelde.


En ook al nodigde Louise ons na afloop uit, Victor en ik hadden van tevoren besloten (en met haar besproken) dat we tijdens deze eerste ontmoeting elkaar gewoon zouden leren kennen en meer niet. Dus hielden we ons aan dat plan en hielden contact met elkaar. Victor keek geamuseerd vanop de zijlijn mee en liet het op zich afkomen.


Zo verliep het ook op de die ene zaterdagavond...


De avond begon zoals vele van onze afspraakjes. Mijn ex 15 minuten te laat om de kinderen op te halen en we moesten snel de deur uit om nog op tijd te zijn voor onze gereserveerde tafel in het stadscentrum.


Op weg naar het diner stuurde Louise, ‘onze’ nieuwe vriendin een bericht om te vragen naar onze plannen voor het weekend.


Louise en ik hadden de afgelopen weken doorgebracht met flirten en het uitwisselen van sexy foto's in een groepsbericht met ons allen. Het was een onuitgesproken spel dat we speelden. Er was zeker chemie tussen ons drieën en we keken er allemaal naar uit om die te verkennen in de komende weken en maanden.


Louise was mooi en recht voor de raap. Gewoon eerlijk zijn, dat was haar motto.. Ze wilde ons, met een lichte voorkeur voor mij dat had ze al heel duidelijk gemaakt en ze liet geen enkel moment liggen omdat te vermelden. Victor was ervan overtuigd dat Louise gevoelens begon te krijgen voor mij en misschien wel voor ons als koppel.


Na het uitwisselen van een paar berichten op weg naar het diner, vertelde ze me dat haar man een weekendje de stad uit was en dat ze uit eten zou gaan met een paar vrienden.


Ik vertelde haar over de reservering voor het diner en we spraken snel af om onze schema's op elkaar af te stemmen gedurende de avond. Ze stemde ermee in en liet het niet na om erbij te vertellen hoeveel zin ze in me had. Typische Louise!

Haar dit zo horen zeggen, met het idee van haar misschien straks te zien gaf me kriebels. Ik antwoordde gewoon met "ja, graag" en stopte mijn telefoon in mijn tas toen we het drukke restaurant naar binnen liepen.


Onze tafel zou pas over 20-30 minuten klaar zijn, dus we namen een tafeltje in de hoek van de aangrenzende bar en we installeerden ons. Nadat we ons eerste drankje op hadden en onze ober nog niet terug was gekomen om een tweede rondje aan te bieden, liep ik naar de bar om voor ons allebei nog een drankje te halen. Terwijl ik met mijn rug naar de ingang van het restaurant stond, voelde ik iemand achter me lopen en zachtjes een hand op mijn rug leggen.

Ik sprong een beetje op voordat ik me omdraaide en Louise zag. Haar verschijning zou ons avondje zeker spannend maken.


Toen ik eenmaal over de schok heen was toen ik haar zag staan, omhelsden we elkaar ter begroeting en legde ze uit dat ze op weg was naar vrienden in een bar verderop in de straat, maar ze wilde eerst even gedag zeggen.


Ik vertelde haar dat Victor in de bar zat te wachten omdat onze tafel nog niet klaar was en nodigde haar uit om iets met ons te gaan drinken. We vonden haar allebei leuk en wilden haar beter leren kennen. Dat hadden Victor en ik vorige week reeds beslist. De gehele week hadden Victor en ik haar flirterige berichtjes gestuurd, dus het voelde alsof we al meer dan bevriend waren.


De chemie tussen ons was er reeds van tevoren, dat kon je van mijlenver al merken.


Louise’s zelfvertrouwen was aanstekelijk en opwindend. Ze kon het niet nalaten om dit ook tijdens onze gezamenlijke chatsessies vooral op Victor te projecteren. Eigenlijk nogal onverwacht en me nu en dan achterliet met een onbehaaglijk gevoel gaf.

Het maakte niet uit hoe ik het rechtvaardigde, de warmte en nattigheid tussen mijn benen hadden alle rationele gedachten die me vertelden dat dit een slecht idee was, overstemd. Dat was al snel duidelijk voor me, met Louise wou ik ons eerste triootje met een vrouw beleven. Ze had nu éénmaal die uitwerking op me.


Terwijl Louise en ik wachtten op de barman om onze drankjes te maken, slaagde ze erin om mijn besluit, om er vanavond echt voor te gaan, te bekrachtigen. Terwijl we daar stonden, net uit het zicht van Victor, sleepte ze haar vingers langs mijn nek en duwde ze mijn haar opzij, om me te vertellen hoe mooi ze mijn oorbellen vond.


Oké, Louise heeft duidelijk wat in haar mars en weet wat ze doet. Misschien was het mijn eerdere ervaring met haar, een vrouw die in staat was me op te winden, die me echt over de rand duwde, maar ik had me in lange tijd niet zo gevoeld. Heet, bedwelmend, meegaand,...


Het was duidelijk dat Louise kwam om te flirten, dus het spel begon. We pakten onze drankjes en liepen naar de hoektafel waar Victor zat te wachten.


Hij keek op toen we naderden en wierp me een blik van verwarring toe toen hij Louise achter me zag. Toen hij mijn zichtbare opwinding zag, werd zijn verwarring snel vervangen door een ondeugende glimlach.


Terwijl ik hem zijn drankje overhandigde, leunde ik voorover om te vragen: "Is het oké voor je?"


Hij knikte snel en vastberaden en draaide zich om om Louise te begroeten.


Toen we éénmaal aan onze hoektafel zaten, gingen we met z'n drieën verder waar we waren gebleven met ons laatste groepsbericht. Net toen ik mijn tweede drankje op had, deelde Louise mee dat haar appartement op wandelafstand van het restaurant verwijderd was. Ze glimlachte naar me terwijl ze suggestief fluisterde: "Zal ik je rondleiden?"


Ik denk niet dat er ooit vrienden op haar zaten te wachten in een andere bar. Ik denk dat ze hier voor ons kwam. Ik ben er zeker van! Het fijne heb ik nooit geweten.


Ik was ervan overtuigd dat dit in een droom was. Misschien was ik gevallen en had ik mijn hoofd gestoten op weg naar dat rondje drank? Ik voelde hoe Victor zijn handen op mijn benen plaatste. Oké, geen droom dus.


Victor, leek een beetje verbijsterd door de hele situatie. Hij was duidelijk opgewonden door Louise's openhartigheid. In al mijn fantaseren over een triootje, had ik nooit gedacht dat het in het echt zo zou uitpakken. Louise was net komen opdagen, in mijn leven gekomen en nu dit? Hoe dan ook, wij waren niet van plan om deze kans voorbij te laten gaan.


Ze bewoog nonchalant haar vingers op en neer over mijn dij terwijl ze wachtte tot ik zou reageren op haar uitnodiging.


Ik moest mezelf eraan blijven herinneren om het rustig aan te doen. Ik was nog nooit zo in het openbaar verleid. Laat staan met mijn partner vlak naast me. Terwijl ik onze volgende zet overwoog, kwamen haar vingers steeds hoger op mijn dij. Ze maakte het me niet gemakkelijk om weloverwogen keuzes te maken. Ik was al helemaal niet het type om keuzes te maken. Ik laat me liever leiden.


Een ondeugende knipoog van Victor bevestigde dat hij meedeed. Ik beantwoordde zijn knipoog met een opgewonden glimlach en deelde onze overeenkomst met Louise door haar vingers te bedekken met de mijne en ze te leiden tot ze zich net onder mijn reeds opgetrokken rok bevonden.


Toen we opstonden om te vertrekken, gaf Louise me een glimp van wat komen ging door haar hand zachtjes op de buitenkant van mijn heup te leggen en me naar achteren te trekken tot onze lichamen tegen elkaar aan drukten. Haar lippen bleven in mijn nek hangen terwijl ze zachtjes verkondigde: "Ik kan niet wachten om je te kussen."

...en ik heb gekust, wij hebben allemaal gekust die avond. Meer hebben we niet gedaan, nog niet!


Ik heb geen idee hoe het zal zijn om een triootje te hebben met de man van wie ik hou en Louise. Maar dat is een deel van de pret van dit alles. Ik ben me ervan bewust dat een fantasie en realiteit niet altijd samengaan. Dat het misschien toch niet zo heet en mooi zal zijn om Victor met een andere vrouw te zien. Maar het is met Louise…

Ik vertrouw erop dat ze mijn gevoelens zullen respecteren en doen wat we vooraf afspreken, ook al zouden ze ongetwijfeld ook wel liever iets anders doen. Ik weet dat ze op mij en mijn gevoelens letten. Dat maakt het verschil.


In onze ontdekkingsreis waar verlangens, seks en relaties deel van uitmaken gaat het met ups en downs. Niet elke ervaring is even positief. Niet voor mij, soms niet voor Victor. Dat is zeker zo! Maar ik geniet ervan. Dit is een reis zonder retourticket! Ik kijk dan ook uit om Louise en Victor verder te ontdekken, te zien hoe onze relatie zal evolueren en hoe ver we gaan met elkaar. Met een opgewonden gevoel, en een grote portie nieuwsgierigheid kijk ik uit naar het moment waarbij Louise en Victor één worden. Meer bepaald, in het plezier te zien dat hij zonder mij kan voelen. Wetende dat hij het niet zal nalaten zijn plezier op me over te brengen. Tijdens en erna. Ik ken hem zo goed. Hij zal me niet teleurstellen.

bottom of page